Кабинетът даде на различни ведомства 325 млн. лв. от актуализирания бюджет

Правителството одобри близо 325 милиона лева допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства, които идват от актуализацията на бюджета за тази година. Осигурени са средства за заплати в МВР, за коледните добавки за пенсионерите, за спешната помощ и за животновъдите.

След актуализацията на бюджета за тази година на одобреното правителствено постановление, МВР ще получи над 125 милиона лева, 119 милиона от които за заплати, които бяха увеличени през тази година, но средства за тях не бяха предвидени.

С друго решение кабинетът одобри 1,5 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на МВР и трансфер от над 10 милиона лева, с които вътрешното министерство трябва да изпълни решение на Европейската комисия, както и дейности по различни европейски проекти и програми.

На социалното министерство се предоставят 50 милиона лева за изплащането на коледните добавки към пенсиите.

Над 24 милиона лева получава здравното министерство за финансиране на психиатричната и спешната помощ, както и за болници в отдалечени и труднодостъпни райони.

Регионалното министерство получава над 16 милиона лева, от които 13 милиона са за зимно почистване на републиканската пътна мрежа, което също бе застрашено заради недостиг на пари.

За Министерството на земеделието са предвидени 16 милиона лева допълнителни за разплащане на сключени договори.

Държавен фонд "Земеделие" ще получи 70 милиона лева за национално доплащане към животновъдите за държавни помощи.

По бюджета на ВСС са одобрени 10 милиона лева допълнително за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения.

Споделяне

Още от България