Кабинетът даде пет концесии за добив на подземни богатства

Кабинетът даде пет концесии за добив на подземни богатства

Правителството даде пет концесии за добив на подземни богатства.

Една от най-големите компании в строителната индустрия "Геотехмин" ООД получава концесия за добив на строителни материали – варовици от находище "Разтървеница", който се намира в участък "Южен", община Сливница на Софийска област. Концесията е за срок от 35 години, като се предвижда размерът на инвестициите да е близо 3 млн. лв. Ще бъдат вложени около 180 000 лв. в мероприятия по опазване на околната среда, се казва в правителственото съобщение.

Софийското дружество "Конструктинг" ООД ще добива скалнооблицовъчни материали – варовици от находище "Ирма". То е разположено в землищата на селата Горна Кремена и Кален в община Мездра. Концесията е за срок от 35 години, като се предвиждат над 4 млн.лв. инвестиции.

Софийското дружество "Ремонтстрой НД" ООД ще добива строителни материали - доломити и варовити доломити от находище "Рудината", участък "Ремо" в столичния квартал Сеславци, който се намира в район "Кремиковци". Срокът на концесията е 35 години, а предвидените инвестиции възлизат на над 840 000 лв.

За срок от 35 години сливенското дружество "Слави" ЕООД получава концесия за добив на скалнооблицовъчни материали – пясъчници от находище "Слави", разположено в землището на село Зайчари, община Сливен. През периода на концесията се предвиждат инвестиции в размер на над 1.2 млн.лв., е посочено в правителственото съобщение.

Петата концесия е на "Трейс ризорт" за добив на злато и сребро от метсността "Милин Камък" край Брезник за 20 години.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?