Кабинетът дава 5 млн. лв. за завода за смет в Шишманци

Правителството предоставя 5 млн. лева за доизграждане на завода за преработка на битовите отпадъци с депо в пловдивското село Шишманци, съобщиха от правителствената информационна служба в четвъртък. Това е решено на заседанието на кабинета, на което е допълнено решението на

Министерския съвет за определяне на публичните инвестиционни проекти с национално и местно значение, които се изграждат през 2007 г. със средства на "Публични инвестиционни проекти" ЕАД (в ликвидация).

Държавната компания бе създадена в края на мандата на предишното правителство на Симеон Сакскобургготски с пари от тогавашния излишък в хазната за финансирането на инфраструктурни проекти.

Правителството реши да се включи във финансирането на планирания като общинско-частен проект, защото изграждането на завода е от приоритетно значение за община Пловдив и пускането му в експлоатация е комплексно решение на съществени екологични проблеми не само за общината, но и на целия регион.

През 2005 г. проектът бе включен в списъка за обектите, които ще бъдат подпомогнати със средства от "Публични инвестиционни проек
Споделяне

Още от Бизнес