Кабинетът дава 70 хил. лв. за филми и честване на членството в ЕС

Кабинетът дава 70 хил. лв. за филми и честване на членството в ЕС

Петдесет хиляди лева от бюджета ще се изхарчат за провеждането на седмица “Европа – България” – поредица от културни и информационни събития, посветена на петте години членство на България в ЕС. Това става ясно от дневния ред на правителственото заседание в сряда. Парите са по линия на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Всяка година правителството отпуска по няколко милиона лева за комуникационната стратегия, които традиционно отиват в няколко големи медии, продуцентски компании и пиар агенции.

 

Кабинетът ще поръча и филм за “участието на България в процеса на вземане на решения в ЕС”. За лентата са предвидени 15 хиляди лева. Пет хиляди лева са осигурени за първа, втора и трета награда в конкурса “Ние в европейското семейство”. Какво точно представлява конкурса не става ясно.

 

Поради отлагане за 2013 г. на предвидената за тази година Международна икономическа конференция на най-високо равнище по въпросите на растежа, предвидените за целта 100 000 лв. ще бъдат използвани за съфинансиране на годишната среща на бизнеса с правителството. За събитието се отделят не повече от 30 хиляди лева, става ясно от съобщението на правителствената пресслужба.

 

Кабинетът решава още сумата, предвидена за организиране на концерти на български изпълнители, представящи страната ни на големите сцени, да бъде намалена от 100 000 лв. на 90 000 лв. Със заделените от това перо 10 000 лв., както и със спестени над 6500 лв. от международна конференция за управление на крайбрежните зони ще бъде подпомогнато провеждането на VІІІ Световен фестивал на анимационния филм. Домакин на форума от 10 до 15 септември е Варна.

Споделяне

Още от България