Ангел Найденов:

Кабинетът няма да се съобразява с хора, които са много по-малко от поддръжниците му

Ангел Найденов. Сн: БГНЕС

"Правителството няма намерение да подава оставка и да се съобразява с хора, които са много по-малко от тези, които го подкрепят". Това заяви военният министър Ангел Найденов в петък.

Той заяви във Велико Търново, че има шансове кабинетът да работи до края на мандата си и каза, че според него всяко едно правителство зависи в най-голяма степен от резултатите, които постига с работата си.

"Една част от хората, които продължават да протестират с крайното искане за оставка, според мен сами затвориха възможността за диалог. Очевидно е, че тогава, когато имаш едно крайно искане, от което не отстъпваш, много трудно може да се води диалог. Така че не зная в случая, след като ние нямаме намерение да подаваме оставка, какво може да ги върне в домовете", заяви Найденов.

"Разбирам, че има крайно настроени групи от граждани, разбирам, че има различни интереси, които стоят зад тези протести и за тях единствено оставката е някакво решение, но не можем да се съобразяваме с хора, които са много по-малко от тези, които ни подкрепят. Ако решенията на правителството отговарят на очакванията на българските граждани - предлагат решения на най-острите социално-икономически проблеми, възстановяват доверието в държавните институции и постигнат икономически растеж, има шансове кабинетът да работи до края на своя мандат", посочи Ангел Найденов, цитиран от Дарик радио.

Найденов изрази надежда, че в Народното събрание, след връщането на депутатите от ГЕРБ, ще се установи по-нормален режим на отношения между парламентарните групи.

Във Велико Търново Найденов участва в тържествения ритуал за производството на "Випуск-2013" на Националния военен университет "Васил Левски".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?