Кабинетът одобри план-сметката за изборите от 21 млн. лева

21 милиона лева са заложени в план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на парламентарните избори, която беше одобрена от правителството в оставка в сряда. В тези пари обаче не е включена цялата сума, която е нужна на Министерството на външните работи за организиране на изборите в чужбина.

Разходите по бюджета на ЦИК възлизат на 3 250 000 лева. Тези пари се разпределят за възнаграждение на членовете на ЦИК, на сътрудници, материално-техническо осигуряване на дейността на ЦИК, за обработка на данните от гласуване и издаване на бюлетин с резултатите, за разяснителна кампания на ЦИК за правата и задълженията на гражданите.

По бюджета на Министерския съвет за организационно-техническа подготовка на изборите са заложени 13 120 000 лева, от които за възнаграждения на членовете на районни и секционни комисии – 6 милиона лева и за логистично осигуряване на изборния процес от администрацията на Министерския съвет, областните и общинските администрации – 7 милиона лева.

Разходите по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция ГРАО са 700 000 лева, а по бюджета на МВР – 3 300 000 лева за охрана.

Разходите по бюджета на Министерството на външните работи, включително за организацията на международен пресцентър, са 550 000 лева, но е възможно да се увеличат.

По бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 40 000 лева, а по бюджета на Министерството на образованието – 40 000 лева, предвидени за училищата.

Споделяне

Още по темата

Още от България