Кабинетът освободи цените на цигарите

Производителите и вносителите на цигари свободно ще могат да образуват и регистрират цените на тютюневи изделия, реши на заседанието си в петък Министерски съвет, променяйки Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия от местно производство и от внос, търговията с тютюневи изделия и контрола върху търговията. След обнародването ѝ производителите и дистрибуторите на тютюневи изделия вече няма да заявяват цените си в Министерството на икономиката и енергетиката, което от своя страна да ги предлага за одобрение пред кабинета.

Промяната е във връзка с корекцията на Закона за тютюна и тютюневите изделия, с които се дава възможност производителите и вносителите на цигари свободно да образуват и регистрират цените им.

Цигарите, облепени с бандерол с обозначена върху него цена, определена с постановление на правителството от 2005 г., ще се продават по цената, посочена на бандерола до изчерпване на количествата, уточниха от правителствената информационна служба. Производителите и вносителите на цигари са длъжни в 7-дневен срок от влизане в сила на сегашното постановление да подадат в митническата служба по местонахождението на данъчния склад справка-декларация за наличните към датата на влизане на постановлението в сила количества тютюневи изделия.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?