Кабинетът отчужди имоти за трасето на газовата връзка с Гърция и магистрала "Марица"

Кабинетът отчужди имоти за трасето на газовата връзка с Гърция и магистрала "Марица"

Частни имоти, разположени по трасето на бъдещата връзка между газовите системи на България и Гърция и на мястото където се планира строежът на участък от магистрала "Марица", бяха отчуждени в полза на държавата о от правителството на редовното му заседание в сряда.

Проектната българо-гръцко-италианска компания за строежа на интерконектора – "Ай Си Джи Би", ще плати обезщетения на собствениците на отчуждените терени в землищата на селата Великденче, община Джебел, Седловина, община Кърджали, Стамболийски и Мандра, община Хасково, Голямо Асеново, община Димитровград, и Загоре, община Стара Загора, област Стара Загора.

Две части (с обща площ 490 кв. м) от частен имот в землището на Харманли са необходими за изграждането на автомагистрала "Марица“ при пътен възел "Тополовград“. За тях отчуждителната процедура се извършва от Агенция "Пътна инфраструктура”.

Двете решения може да бъдат обжалвани по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването им на заинтересованите лица, посочват от правителствената информационна служба.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес