Кабинетът отмени размяна на сгради между две министерства

Кабинетът отмени в сряда решение, взето в последните дни от мандата на предишното правителство, за размяна на сгради между правосъдното и образователното министерство.

Решението, взето на 23 юли, предвиждаше бюрото за специални разузнавателни средства, да се помещава на бул. "Цариградско шосе" 125, блок 5, а правосъдното министерство да получи сградата на бившия механотехникум срещу МОЛ-а на бул. "Ал. Стамболийски".

Сградата на "Цариградско шосе" се стопанисва от просветното министерство, а бюрото за СРС щеше да получи първия етаж с 12 стаи и 2 заседателни зали. Правителството на ГЕРБ обаче реши да закрие бюрото, така че размяната става излишна.

Правосъдното министерство пък смяташе да премести брачната колегия на Софийския районен съд в бившия механотехникум на "Стамболийски", за да започне строителството на нови сгради за съда и прокуратурата.

"Техническата гимназия, както и другите ползватели на сградата на бул. "Стамболийски" №82 биха останали без помещения, тъй като преместването им не е уредено. С отмяната на РМС №660/2009 имотите остават за управление от МОМН", мотивират отмяната на размяната от правителството.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?