Кабинетът отпуска 2 млн. лв за възстановяване на болницата в Девнин

Кабинетът „Орешарски” ще отпусне субсидия от 2 млн. лв. на община Девин, с която да бъдат покрити дълговете на местната болница и тя да заработи отново. Това стана ясно при посещението на здравния министър Таня Андреева в родопската община в събота.

След среща с кмета Цветалин Пенков и с жители на Девин министърът обеща болницата отново да бъде отворена най-късно през есента. Първите стъпки за възстановяване на здравното заведение започват този месец.

Болница затвори врати преди три години именно заради непосилния за общинското дружество дълг. Въпреки множеството протести в региона, кабинетът „Борисов” настояваше местната власт да поеме отговорността за натрупаните дългове и предложи болницата в Девин да бъде преструктурирана като филиал на смолянската.

Именно заради тях общинската болница затвори врати преди 3 години, което провокира множество протести на жителите от региона.

„Това, което мога да уверя хората на Девин и на Борино и на Доспат, е, че най-късно през есен те ще имат болница,” заяви Таня Андреева.

„Премиерът застава твърдо като подкрепа за общината и за мотивиране на медицинския екип на болницата да се върне и да започне работа,” допълни здравният министър.

Споделяне

Още от България