Кабинетът отпусна 100 хил. лв. за параолимпийците и над 13 млн. лв. за ремонти

Кабинетът отпусна 100 хил. лв. за параолимпийците и над 13 млн. лв. за ремонти

Сто хиляди лева допълнително за награди за постиженията на българските спортисти на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро отпусна правителството на заседанието си в сряда, заедно с още над 13 млн. лв. за ремонти на магистрали, общинска инфраструктура, медицинска апаратура и др.

Общите допълнителни бюджетни трансфери са за 13.575 млн. лв. От тях 7 млн. лв. се дават на регионалното министерство за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите "Хемус“ и "Тракия“. Не се посочва обаче за какво по-конкретно се предвидени тези пари.

Редица общини, като отново ще се конкретизира кои, ще получат 5.115 млн. лв. за реализиране на инфраструктурни проекти на своята територия.

След като стана ясно, че за награди на параолимпийците от игрите в Рио тази година са предвидени средства в размер на едва 20 на сто от отпуснатите за олимпийците и това предизвика недоволството на спортистите със здравословни проблеми, кабинетът отпусна 100 хил. лв. за повишаване на паричните премии.

За ремонта на храм "Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лв., съобщиха от правителствената информационна служба

860 хил. лв. се отпускат за закупуване на нов компютърен томограф за Военномедицинска академия, с цел извършване на качествени и в пълен обем здравно-медицински услуги и профилактични дейности по опазване здравето на населението.

Министерството на културата получава 250 хил. лв. за за консервация и реставрация на Голямата базилика в Археологически резерват "Ранносредновековен град Плиска“, допълват още от "Дондуков" 1.

Споделяне

Още от Бизнес