Кабинетът отпусна близо 51 млн. лв. за пътни ремонти

Кабинетът отпусна близо 51 млн. лв. за пътни ремонти

Близо 51 млн. лв. от бюджета отиват за ремонт на пътища от второкласната и третокласна републиканска мрежа. Това съобщи правителствената информационна служба след редовното заседание на кабинета в сряда.

По-голямата част от средствата - 45 317 326 лв., са за ремонт на отсечки по направления, които са натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и други.

Ще бъде направена подмяна на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други.

С изпълнението на тези дейности техническите качества на пътните участъци и съоръженията по тях се привеждат към експлоатационно състояние, отговарящо на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Остатъкът от средствата в размер на 5.5 млн. лв. са за изплащане на обезщетения на собствениците на отчуждените имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него, е посочено в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес