Кабинетът отпусна допълнително 800 000 лв. за обучение на чиновници

Кабинетът отпусна допълнително 800 000 лв. за обучение на чиновници

Правителството одобри допълнително 800 000 лв. за обучение на чиновници от държавната администрация. Средствата се отпускат по бюджета на Министерския съвет.

Те са за разплащане на разходи за договорно и нормативно регламентирани дейности на Института по публична администрация.

От тях 500 000 лв. се осигуряват за сметка на разчетените приходи и разходи по централния бюджет, а останалите - чрез преструктуриране на разходите, е посочено в правителственото съобщение.

Институтът по публична администрация е оторизиран да провежда задължително обучение на две основни групи служители в държавната администрация – постъпващи за първи път на държавна служба и заемащи за първи път ръководна длъжност съгласно Закона за държавния служител.

През 2014 г. по оперативна програма "Административен капацитет" на Института по публична администрация е било възложено обучението на значителен брой служители от централната и местната администрация. Това е повишило натовареността на института близо четири пъти над нормалната, е посочено в съобщението.

С отпуснатите 800 000 лв. ще се осигури изпълнението на дейността на Института по публична администрация.

Споделяне

Още по темата

Още от България