Кабинетът отпусна "на подписи" 21 млн. лв. за пътища в София и за дълговете на ВМА

Кабинетът отпусна "на подписи" 21 млн. лв. за пътища в София и за дълговете на ВМА

Правителството отпусна 11.2 млн. лв. на Столичната община за инфраструктурни обекти, съобщиха от правителствената пресслужба. Постановлението за отпускането е взето неприсъствено от министрите, тоест "на подписи".

Средствата са за изграждане и реконструкция на възлови кръстовища, основен ремонт и възстановяване на мостове и съоръжения, свързани с развитието на транспорта и комуникациите на територията на столицата, пише в съобщението.

Част от парите най-вероятно са за неразплатени отчуждения по трасето на Околовръстното, магистрала “Люлин”, за метрото и проекта за воден цикъл на София.

По бюджета на Министерството на отбраната ще бъдат преведени 10 млн. лв, се казва в друго постановление, също прието "на подписи". С тях ще се извърши частично изплащане на просрочени задължения на Военно-медицинската академия за доставка на медикаменти и лекарства.

ВМА има дългове от около 70 млн. лева. Лечебното заведение е затънало в дългове от години, като не е ясно защо не се покриват от бюджета на министерството, а се отпускат целево бюджетни средства.

Средствата за изпълнението на постановленията ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2012 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво правителство е добре да има сега?