Кабинетът отпусна "на подписи" 21 млн. лв. за пътища в София и за дълговете на ВМА

Кабинетът отпусна "на подписи" 21 млн. лв. за пътища в София и за дълговете на ВМА

Правителството отпусна 11.2 млн. лв. на Столичната община за инфраструктурни обекти, съобщиха от правителствената пресслужба. Постановлението за отпускането е взето неприсъствено от министрите, тоест "на подписи".

Средствата са за изграждане и реконструкция на възлови кръстовища, основен ремонт и възстановяване на мостове и съоръжения, свързани с развитието на транспорта и комуникациите на територията на столицата, пише в съобщението.

Част от парите най-вероятно са за неразплатени отчуждения по трасето на Околовръстното, магистрала “Люлин”, за метрото и проекта за воден цикъл на София.

По бюджета на Министерството на отбраната ще бъдат преведени 10 млн. лв, се казва в друго постановление, също прието "на подписи". С тях ще се извърши частично изплащане на просрочени задължения на Военно-медицинската академия за доставка на медикаменти и лекарства.

ВМА има дългове от около 70 млн. лева. Лечебното заведение е затънало в дългове от години, като не е ясно защо не се покриват от бюджета на министерството, а се отпускат целево бюджетни средства.

Средствата за изпълнението на постановленията ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2012 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?