Кабинетът отпусна поредните милиони за спортна зала

Този път 1.5 млн. лв. ще послужат на съоръжение за тренировки на ансамбъла по художествена гимнастика

Илиана Раева дойде в Министерски съвет, за да благодари лично за щедростта на премиера Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Правителството отпусна поредните милиони за спортна зала.

Отделени са 1.5 млн. лв. за изграждане на нова спортна зала в комплекс "Раковски", където се намира Националният център по художествена гимнастика, съобщи правителствената пресслужба.

"Ще се реши един много наболял проблем с малката материална база, която имаше до момента за подготовка на националните състезателки", заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева определи решението като "най-красивият коледен подарък" за националния отбор по художествена гимнастика.

"Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов, на правителството на България", каза Раева.

Строежът на новото съоръжение трябва да започне през 2019 г.

На няколко поредни заседания кабинетът отпусна десетки милиони левове за увеличаване на капитала на "Национална спортна база" АД, с които ще се строят, купуват или ремонтират спортни зали из страната.

В края на ноември кабинетът отпусна 18.8 млн. лв. за довършване на "Арена Бургас" с мотива, че са възникнали непредвидени обстоятелства по строежа. Така първоначалната стойност на строителните работи се оскъпи 1.8 пъти и залата вече струва на данъкоплатците 68.8 млн., или с 30.4 млн. повече от заложената стойност в оригиналния проект.

Преди Коледа кабинетът реши да похарчи други 20 млн., за да купи откритата през 2015 г. русенска зала "Булстрад арена". Залата с капацитет от 5100 места бе изградена основно с инвестиция на братя Атанас и Пламен Бобокови, чийто бизнес са "Приста ойл" (за смазочни материали) и "Монбат" (акумулаторни батерии).

Отпуснати бяха и 3.66 млн. лв. от излишъка за изграждане на многофункционална спортна зала в Кърджали.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?