Кабинетът планира нови облекчения за бизнеса

Кабинетът планира нови облекчения за бизнеса

Нови 50 мерки за облекчаване на лицензионните и разрешителните режими и за намаляване на административната тежест за бизнеса ще бъдат внесени за одобрение в Министерския съвет през април. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на петъчния парламентарен контрол в отговор на депутатски въпрос.

Ще се направи и цялостен анализ за трансформация на административното обслужване, посочи Бъчварова, която като вицепремиер отговаря за администрацията. Досега са вземани само частични мерки, за пръв път ще се изследва цялостната картина, което трябва да доведе до ефективно подобрение, допълни тя.

В последната година министерството полага всички усилията за търсене на решения за намаляване на администрирането на бизнеса, заяви Румяна Бъчварова. Необходим е обаче по-дълъг период за изпълнението им и цялостна и трайна нормативна рамка, която да регулира административната дейност, добави тя.

Вицепремиерът припомни, че през 2014 г. са приети 138 мерки като 44 % от тях са изпълнени досега. Решението е оттогава, но то е насочено към по-дълъг период, обясни Бъчварова и припомни, че се изпълнява и проектът за усъвършенстване на инвестиционната политика в България от края на 2015 г.

Споделяне

Още от България