Кабинетът подари на Пазарджик имот за нова автогара

Правителството прехвърли безвъзмездно на Община Пазарджик терен за изграждане на автогара. Решението е взето на изнесеното заседание на Министерски съвет в сряда в Пазарджик.

Държавата бе доста по-щедра към Пловдив, където се състоя първото изнесено заседание на министрите от ГЕРБ. Градът, чийто нов кмет Иван Тотев е от ГЕРБ, получи 15 млн. лева за спортна зала и собствеността върху Античния театър и стадион “Пловдив”. В Пазарджик за втори мандат миналата година бе избран независимият Тодор Попов, който отвя конкуренцията включително и на кандидата на ГЕРБ Тодор Георгиев.

 

Имотът за автогарата на Пазарджик е с площ 60 дка, върху които са построени 39 сгради, както и паметник на 27 пехотен чепински полк. Имотите са с отпаднала нужда за Министерството на отбраната. Намерението на местната власт е върху терена да бъде изградена автогара, като за източници на финансиране ще се ползват средства от собствени общински приходи, по европейски програми и публично-частни партньорства.

 

Преди повече от четири години Пазарджик остана без автогара, след като кметът Тодор Попов прекрати договора с превозвача “Трансавто", собственост на бившия депутат от ДПС Фидел Беев. Той обслужваше общинската пътна мрежа по времето на кмета Иван Евстатиев, а преди това закупи терена на единствената автогара в Пазарджик.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?