Кабинетът предлага шефа на СДВР за главен секретар на МВР

Старши комисар Младен Маринов

Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да назначи старши комисар Младен Маринов за главен секретар на МВР. Това съобщи правителствената информационна служба.

Младен Маринов е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи от юли 2014 г.

Той е завършил Академията на МВР и право в Университета за национално и световно стопанство в София.

В системата на МВР постъпва през 1991 г. и е преминал през всички длъжности в СДВР – от полицай до директор на Столичната дирекция.

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че ще предложи Младен Маринов за главен секретар на МВР, защото смята, че той ще работи добре в екип с досегашния заместник главен секретар Георги Арабаджиев. Той изпълняваше временно длъжността главен секретар на МВР, след като на 22 февруари президентът Румен Радев освободи Георги Костов от поста.

Аргументът, с който правителството на Огнян Герджиков поиска отстраняването на Костов бяха, че в последните две години той е уволнявал незаконно шефове на полицията, по политически причини. Георги Костов отрече обвиненията и заяви, че той самият е жертва на натиск. Той беше главен секретар на МВР по време на второто правителство на Бойко Борисов.

Главен секретар на МВР е най-високият професионален полицейски пост в държавата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?