Кабинетът призна взривовете за природно бедствие

Правителството на Сакскобургготски най-после проумя кое е истинското природно бедствие за властта. Не градушката, не мълниите и пожарите, а бомбите, които се задействат дистанционно. От Пилета, Клюнове, Картофчета и останалата фауна и флора, обобщена от ген.Борисов с думата "павиани".

Държавата за първи път обеща да сложи безплатно нови прозорци на социално слабите, пострадали от взрива - атентат срещу агенция "Визаж" на столичната ул. "Неофит Рилски". Добрата новина бе огласена на редовния брифинг на правителственият говорител Димитър Цонев.

На същия този брифинг говорителят не знаеше какво точно работи координационния център за борба с престъпността, оглавяван от началника му Сакскобургготски, но обеща да попита.

Министърката на бедствията и авариите Филиз Хюсменова, явно от добра душа, се е загрижила за нещастието на невинните софиянци, принудени да мръзнат заради красивите си съседки - манекенки. И тутакси поискала Гражданска защита да направи списък на самотно живеещите възрастни хора и социално слабите семейства, за да получат помощ от правителствената комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

Само че ако МВР да продължава така да "изпреварва" престъпленията, както досега, кабинетът на Филиз още утре ще бъде засипан от молби за помощ. Пари ще ѝ искат и за нови врати, автомобили или гаражи, пострадали, когато гърмят съседските. Помощи ще трябват и за избити стени, за нови асансьори, за разцепени стълбища из блоковете.

Така че министърката да не се мае и още тези дни да си издейства увеличение на бюджета за фонд "Бедствия", ако е решила с държавни пари да тушира недоволството срещу властта, което ще расте след всяка следваща бомба, избухнала в страната.

Само дето не е ясно точно в коя графа Филиз ще калкулира мутренските взривове - на природните бедствия или на промишлените аварии. И как ще обясни на останалите граждани, че държавата харчи парите им от данъци, за да компенсира невинно пострадали от престъпните банди, вместо да озапти самите бандити.

Защото най-малко на Хюсменова ѝ е работа да сменя прозорци, избити от бомбени взривове. И не за тази цел са ѝ дадени парите във фонда за бедствията и авариите. Ако някой е длъжен да го направи, то това е МВР, от собствения си бюджет. Като компенсация за факта, че не може да опази гражданите от престъпниците.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?