Кабинетът раздаде имоти на общини и железницата

Кабинетът раздаде имоти на общини  и железницата

Редица имоти на държавата бяха отстъпени безвъзмездно на общини, на Националната компания "Железопътна инфраструктура" и на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет след заседанието на правителството в сряда.

Русе, Хасково, Опака и Столичната община получават терени.

От публична държавна в частна собственост са преобразувани два терена, управлявани и в момента от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Те са в район "Подуяне" на Столична община и са с обща площ 880 кв. м. Промяната ще даде възможност на компанията да се разпорежда с тях, в резултат на което ще може да реализира необходимите за подобряване на финансовото ѝ състояние приходи. Имотите нямат функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози, уточняват от правителството.

Друг имот с променен статут е бивша ветеринарна лечебница, с отпаднала необходимост за Българската агенция по безопасност на храните. Теренът с площ 2.2 дка и с построената в него едноетажна сграда, се намира в с. Стефаново, община Добрич.

С променен статут от публична държавна в частна държавна собственост са и 13 военни имоти, които са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия.

Те са в землищата на Горна Оряховица и на Столичната община. Терените са незастроени и са с обща площ от около 249 дка. Решението ще позволи извършването на разпоредителни действия, се посочва в съобщението.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?