Кабинетът разреши търсене на нефт, метали и строителни материали

Правителството одобри в сряда издаването на няколко разрешителни за търсене и добив на нефт и газ, на метали и строителни материали, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На фирмата “ГНИС“ ЕООД се позволява да проучва за нефт и газ в Блок 1-16 Градище, разположен в областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. При откриване на находище, титулярът на разрешението получава по право концесия за добив.

Индустриални минерали ще търси две години фирмата “Мизия Минерал“ в площ "Боговина", намираща се в землищата на селата Скравена, Новачене, Гурково, Радотина и Краево, община Ботевград, Софийска област. Разходите са изчислени на 20 500 лв.

За три години "Елаците-Мед" АД получава разрешително за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Шипките", на територията на общините Златица, Етрополе и Пирдоп, област Софийска, и община Тетевен, област Ловеч. Планираната инвестиция възлиза на 110 000 лв.

"Базалт България" ЕООД ще проучва една година възможностите за добив на строителни материали в площта "Станчова могила". Теренът е землищата на селата Димча и Върбовка, община Павликени, и гр. Сухиндол, област Велико Търново. Стойността на проучвателните работи възлиза на около 337 хил. лв.

За 18 месеца "Карачомаков" ЕООД получава разрешително да проучва площта "Гичита" за добив на скално-облицовъчни материали в землището на с. Покрован, община Ивайловград, област Хасково. Ще бъдат вложени около 31 000 лева.

Споделяне

Още от Бизнес