Кабинетът в оставка прие 24 решения за 24 минути

По една минута за всяко решение отдели правителството в оставка на последното си заседание в четвъртък, продължило 24 минути, в които бяха одобрени 24 предложения.

Едно от тях предвижда бюрото за специалните разузнавателни средства (СРС), което бе избрано в края на предишния парламент и беше оглавено от Бойко Рашков, да се помещава на бул. "Цариградско шосе" 125, блок 5.

Сградата се стопанисва от Министерството на образованието и науката и в нея се помещава Центъра за контрол и оценка на качеството на образованието. Бюрото ще се разполага на първия етаж на сградата с 12 стаи и 2 заседателни зали.

Преди заседанието на кабинета правосъдният министър в оставка Миглена Тачева каза, че е предложила брачната колегия на Софийски районен съд да се премести в бившия техникум "Сталин" срещу МОЛ-а на бул. "Ал. Стамболийски".

Така ще може да започне строителството на Софийския районен съд и Софийска прокуратура. Един от вариантите е те да се помещават в нова сграда на мястото на бившото ГУСВ на бул. "Цар Борис III" .

Не е отпаднал и вариантът магистратите да вземат от Министерство на отбраната т.нар. военно НДК, чийто опит за продажба се провали. В замяна правосъдното министерство ще им даде няколко имота в центъра на столицата.

Тези въпроси ще се решават от новите министри, каза още Тачева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?