Кабинки от плексиглас на плажа - гръцкият остров Санторини се подготвя за туристите

Кабинки от плексиглас на плажа - гръцкият остров Санторини се подготвя за туристите

Опитите за спасения на летния туристически сезон в Европа водят да нестандартни решения за осигуряване на сигурността на бъдещите туристи на плажа. След като в Испания местни власти разпоредиха плаж да бъде напръскан с белина, плажен бар на гръгция остров Санторини прибегна до ограждането на шезлонгите с плексиглас. За решението съобщи "Грийк рипортър", цитиран от БТА.

Изданието посочва, че примерът от Санторини може да бъде последван и на други места в страната.

Иновативната идея е въведена на известния плаж с черен пясък Периса, а целта е хората да бъдат убедени, че могат да се насладят на плажа това лято и същевременно да бъдат в безопасност.

"Ние трябва да намерим решение, за да осигурим безопасността на хората това лято. Не можем да чакаме властите да направят препоръки. Трябва да действаме сега", заяви пред гръцки медии италианският собственик на бара Чарли Чахине.

Той обясни, че в кабинките ще има и средства на лична защита като антисептичен гел, а персоналът ще е с маски и ръкавици.

Тъй като правилата за социална дистанция се очаква да останат в сила и в близките месеци, страни като Гърция, които силно разчитат на туризма, търсят иновативни решения, за да привлекат повече туристи в тези трудни времена, коментира "Грийк рипортър".

Властите в страната се надяват туристическият сезон там да бъде открит на 1 юли.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?