Кадафи обещал и на Белгия скоро да приключи делото срещу медиците ни

При среща с либийския държавен ръководител Муамар Кадафи белгийският вицепремиер Луи Мишел е постигнал уверението на либийския ръководител, че България може да разчита на скорошно приключване на процеса и че ще бъде гарантиран справедлив изход от него. Това съобщи вицепремиерът Пламен Панайотов пред Би Ти Ви.

Либийския лидер беше на посещение в Брюксел по покана не на ЕС, а на белгийското правителство и за нас е изключително важно, че Белгия и като член на евросъюза, и на собствено основание като държава се ангажира с подкрепа на българската кауза, посочи Панайотов.

Председателят на Европейската комисия Романо Проди също постави остро въпроса за изхода на процеса срещу българските медици при срещата си преди дни с полк. Кадафи.

Матяш Йорши, който бе определен от ПАСЕ за наблюдател по случая с медиците, коментира вчера за Би Би Си, че Либия няма интерес от произнасяне на смъртни присъди на 6 май, защото ако това се случи, ще загуби възможността да осъществи мечтите си за сближаване с европейските структури.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?