Кадър на ДБГ се втурна да запазва марката "Реформаторски блок"

Членът на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев е заявил в Патентното ведомство запазването на марката "Реформаторски блок", стана ясно от скрийншот от бюлетина на ведомството, който се разпространява във Фейсбук. Пред "Дневник" Ананиев потвърждава, че през лятото е подал заявление за запазването на името на коалицията, защото е разбрал, че то е свободно.

"Целта е да защитя името на Реформаторския блок, за да не бъде запазено от някой друг, например "България без цензура" или "Атака", каза Ананиев, който е част от ръководството на ДБГ.

Настимир Ананиев беше пети в листата на Реформаторския блок в столичния 23-и МИР. Той обясни, че не знае дали останалите партии в блока са наясно с неговата инициатива.

Пред Патентното ведомство Ананиев е обявил, че иска да запази марката на коалицията, за да публикува рекламни материали - "плакати, билбордове, листовки и брошури, печатни издания, чанти, пликове, торбички, каталози, наръчници и други". От собствения му сайт се разбира, че той се занимава с политика от две години и е сред учредителите на партията на Меглена Кунева. Той се занимава с частен бизнес.

Това е негова втора, меко казано, спорна инициатива. Ананиев си навлече много критики, след като организира лотария на сайта си по време на предизборната кампания. Там той обяви, че двама души могат да спечелят три билета за мача "Лудогорец" - "Реал Мадрид". Единият печеливш трябваше да гледа мача в ложата в компанията на Ананиев, а другият - да покани приятел и да подкрепят "Лудогорец" в сектор "Б".

Споделяне

Още по темата

Още от България