Кадиев: Бих работил с БСП, ако се изчистят от Пеевски

Кадиев: Бих работил с БСП, ако се изчистят от Пеевски

"В БСП има хора, които са притежание на Делян Пеевски. Бих работил с партията, при положение че се изчистят от тези хора". Това каза в понеделник пред бТВ Георги Кадиев, ден след като учреди новата си партия „Нормална държава”, която по думите му щяла да бъде партия на прогреса.

"Корнелия Нинова ме покани на среща, аз ѝ отговорих, че в неделя се учредяваме и след това може да се срещнем. Какво ще ни кажат, предстои да видим”, допълни Кадиев.

По думите му той е готов на разговор с БСП. "Моят проблем е, че не искам да работя с тези хора, ако ще сваляме Бойко Борисов, за да върнем Пеевски или модела "Пеевски"”, допълни Кадиев.

Той отказа да назове по име кои са хората "притежание" на депутата от ДПС, но допълни, че такива имало и в ГЕРБ, и в ДПС.

"Аз не съм гласувал за Пеевски, изядохме си боя, както се казва. Другите 80 души гласуваха за него”, допълни Кадиев.

Новият лидер декларира, че искат да направят партия от ново качество и че на учредителния конгрес в неделя всеки е дошъл по собствено убеждение. По думите му на събитието са присъствали около 600 души.

"Не искам хората да ни запомнят с някакви речи и учредителни събрания, искам да ни запомнят с това, което сме свършили за тях”, каза Кадиев.

По повод финансирането на партията той обяви, че предпочита да събира по 50 лв. членски внос от 1000 души, отколкото един човек да даде 50 000 лв.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?