Кадиев издигнат за кмет от коалиция на АБВ с партията на депутат от БСП Лява България

Георги Кадиев

Изключеният от парламентарната група на БСП Георги Кадиев ще се кандидатира за кмет на София от името на коалиция "Сердика". В нея влизат АБВ и партия "Български социалдемократи" с председател Георги Анастасов, който е депутат от парламентарната група на коалицията на социалистите БСП Лява България.

Двете формации са подписали споразумение за съвместно явяване на вота в столицата като коалиция "Сердика", съобщиха от пресцентъра на АБВ. Коалицията ще участва в местните избори за София и с обща листа за общински съветници, общи кандидати за районни кметове и кметове на населени места.

В съобщението не се посочва дали споразумението е отворено и може ли към коалицията да се присъединят и други партии до 14 септември, когато е последният срок за регистрация на местните предизборни коалиции в общинската избирателна комисия.

Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", за което се смяташе, че може да подкрепи също Кадиев, обаче даде знак, че това няма да се случи. "Ако си събере подписи и си намери финансиране, да кандидатства. Кандидатът, който си представяхме ние от "Движение 21" не е просто бунтар. Кандидатът е сериозен технократ. Иначе как ще накараш десни избиратели, тези от протестите, как ще накараш негласуващите да гласуват за него. Не може това да е кандидат, който е участник във вътрешнопартийните битки на БСП с желание за промяна и с убеждението, че може да променя партията отвътре. Това е кандидат за партиен лидер… Това не може да бъде обединителна фигура за кандидат за кмет на столицата, каза Дончева пред БНР. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?