Кадиров подари по джип "Мерцедес" на останалите без медали чеченски олимпийци

Чеченските олимпийци - без медали, но с "Мерцедес" от Кадиров

Шестима олимпийци, представящи Чечения в отбора на Русия на олимпийските игри в Рио де Жанейро, получиха по един джип "Мерецедес", въпреки че не успяха да завоюват медали. Наградата е от изпълняващият длъжността глава на републиката Рамзан Кадиров, съобщи той на страницата си в "Инстаграм".

Автомобили са получили боксьорът Адлан Абдурашидов, борците в свободния и класическия стил Ислам-бек Альбиев, Анзор Болтукаев и Ислам Магомедов.

Кадиров е дал по един мерцедес и на тежкоатлетите Апти Аухадов и Адам Малигов, въпреки че те не участваха в Олимпиадата, заради дисквалификацията на целия отбор на Русия по вдигане на тежести, след като редица руски спортисти бяха уличени в употреба на допинг.

Автомобилите са връчени на спортистите от името на Регионалния обществен фонд на името на Ахмат-Хаджи Кадиров – бащата на Рамзан Кадиров, който беше убит през 2004 г.

"Нашите усилено се готвиха за Олимпиадата, но не успяха да се изкачат на почетния пиедестал. Но за нас те са победители. Влязоха сред най-силните спортисти в света. И достойно представиха многонационалния народ на Русия", пише Кадиров в "Инстаграм".

Тържеството в чест на спортистите е било в събота в чеченската столица Грозни. Кадиров лично е връчил автомобилите на спортистите.  

"Въпреки колосалния психически натиск и съдийски произвол, отборът на Русия зае четвърто място в крайното класиране завоювайки 56 медали", пише още Кадиров.Той е благодарил на спортистите и е изразил увереността си, че тепърва им предстоят победи.

Гост на тържеството е бил и чеченеца Алберт Саритов, който на Олимпийските игри е участвал за отбора на Румъния и е взел бронзов медал по свободна борба.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?