Къдравия бил прострелян със седем куршума

Къдравия бил прострелян със седем куршума

Простреляният във вторник вечерта Мартин Влайков–Къдравия, който е съдружник със собственика на “Нове холдинг” Васил Божков, остава в критично състояние. В сряда директорът на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев съобщи, че от тялото на Влайков са извадени седем куршума, първоначалната информация сочеше, че той е бил прострелян три пъти. Той е получил наранявания в гърдите и корема, има и травма на главата, причинена от падане на земята.

Влайков бе прострелят снощи около 21 часа в района на БНБ в центъра на София. Според информация на очевидци, Влайков вървял с още един мъж по улицата, след което се скарали и спътникът му, който не е заловен, е извадил пистолет и започнал да стреля.

По всяка вероятност не става въпрос за предварително замислено покушение, тъй като мястото на инцидента е оживено и район, който е под видеонаблюдение. Криминалистите издирват неизвестното лице с помощта на записите от камерите.

Влайков не е регистриран в полицията. Информация на Mediapool го свързва с убития преди година и половина в курорта Слънчев бряг “добре облечен бизнесмен” Георги Илиев. Той е бил управител на бившето заведение “Нерон” (накогашния Летен театър) в Борисовата градина, недалеч от Семинарията. Заведението бе известно като място, често посещавано от хора, близки до бившата силова групировка ВИС-2. Запознати твърдят, че след смъртта на Илиев Влайков е влязъл в конфликт с доста от някогашните си съратници.    

В момента той притежава друго увеселително заведение на ул. “Пиротска”. Според данните на някои медии Влайков имал бизнес и по Черноморието, включително и казино.

Официално той се занимава с търговска дейност. На негово име има регистрирани няколко фирми, сред които и “Сибилд БГ”. Справка в регистрите показва, че Влайков държи 49% в нея, а 51% са собственост на  “Вабо 2005” ЕООД, с адрес ул. “Московска” 43 в София.  

Едноличен собственик на “Вабо 2005” е едрият бизнесмен, занимаващ се и с хазарт и колекционер на историческо наследство Васил Божков, който е считан за един от най-богатите българи. Управител на “Вабо 2005” е Мирослав Илиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?