Кадровиците на съдебната власт питат Цветанов защо ги свързва с "Откопода"

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) поискаха среща с вътрешния министър Цветан Цветанов, на която да им обясни защо ги свързва с "Октопода".

В понеделник вътрешният министър заяви, че ВСС е "абсолютно компрометиран" и вероятно е рожба на "Октопода". Цветанов не поясни дали в конкретния случай говори за групата около задържания Алексей Петров или под "Октопод" визира всички "лоши" в стараната.

На срещата, планирана в четвъртък, кадровиците на съдебната власт предлагат да се обсъди и подобряването на взаимодействието между МВР и ВСС в борбата с престъпността.

В началото на седмицата Цветанов каза пред репортери, че обсъдил мнението си за ВСС с представители на Съюза на съдиите в България, които не приемат критиките му към независимата съдебна власт и го обвиняват в непозволена намеса. Според министъра съдиите се съгласили донякъде, че сегашният ВСС е "абсолютно компрометиран,...но за съжаление това е ВСС, който направи назначенията в цялата съдебна система."

Той постави въпроса дали Красьо Черния не е част от кадровиците във ВСС и "дали част от "октоподите" не са част от промените, които станаха във ВСС."

В писмото на ВСС се уточнява, че ако служебните ангажименти не позволяват на вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов да участва в утрешното заседание, поканата остава за следващото редовно заседание - 18 март, четвъртък от 9.30 часа.

От МВР съобщиха пред Mediapool, че все още не е ясно дали ангажиментите на министъра ще му позволят да откликне на поканата.

Споделяне

Още по темата

Още от България