"Кафебабел": българският тираджия е новата изкупителна жертва в ЕС

"Полският водопроводчик е мъртъв, да живее българският тираджия!", пише в петък във френската си версия европейското електронно издание Кафебабел, цитирано от БТА.

Публикацията, озаглавена "Българският тираджия е новата изкупителна жертва в Европейския съюз", критикува използването в предизборните кампании за Европейския парламент на страха от нашествие на имигранти в ЕС. Този път става дума за имиграция от България.

Поводът е видеоклип на френския евродепутат евроскептик Филип дьо Вилие, председател на Движение за Франция, в който той предупреждава за опасността от изнасяне на производства в чужбина и социален дъмпинг, като изтъква, че "българинът яде само два пъти в седмицата" и "спи само по 4 часа на ден".

Дьо Вилие се прочу, след като през 2005 година пръв размаха заплахата от полския водопроводчик, който отнема работата на французите. Сега, отбелязва изданието, Дьо Вилие си е избрал нова мишена.

По-нататък се припомня и изказването на датския евродепутат Моргенс Камре, който каза, че българите и румънците не са достатъчно интелигентни, за да поемат ролята си в Европейския съвет.

Определено, предизборните кампании за Европейския парламент си приличат много...по своята посредственост, заключава Кафебабел.

Споделяне

Още от Европа