Платена публикация

Как да изберем гуми за зимата

Как да изберем гуми за зимата

Зимата е вече тук, но водачите на автомобили продължават да се чудят дали колата им е адекватно оборудвана. Шофирането в зимни условия е доста по-различно преживяване и най-вече – много отговорно. По тази причина е повече от нужно да подготвите автомобила си за зимни условия. С наближаването на коледните празници, когато магазините за подаръци или зимните дестинации ви зоват, трябва да сте напълно сигурни в него и най-вече – в гумите му. Michelin дава идеи как да се справите в студените метеорологични условия.

Какъв модел е автомобилът ви

В една гама може да има няколко модела гуми, съответстващи на различни видове автомобили (спортни, SUV и др.). В зависимост от марката, гамата и двигателя на автомобила ви може да се наложи да купите точно определен модел. Понякога годината на производство също може да е от значение. Най-добре е да се консултирате със специалист, за да сте сигурни, че гумите ви отговарят на изискванията на вашия автомобил.

Точните гуми

Зимните гуми от гамата Michelin Alpin са отличен избор, ако редовно шофирате в тежки зимни условия като сняг или лед. Те осигурява безопасност, удобство и прецизно управление, независимо колко тежка е зимата.

Ако се сблъсквате с променливи метеорологични условия и случаен снеговалеж, гумите Michelin CrossClimate са идеалното решение за вас. Това са първите летни гуми със зимна сертификация (3 Peak Mountain Snowflake: 3PMSF) върху страниците, която указва, че могат да се използват през всички сезони, дори в държави, в които за шофиране през зимата се изисква специално оборудване.

Независимо на какво решение се спрете, Michelin препоръчва да изберете гуми с маркировка 3PMSF. Те са одобрени чрез регулаторен тест, за да се гарантира подходящо ниво на работните характеристики в зимни условия.

Размерът

Друг начин да изберете подходящите зимни гуми за автомобила си е да знаете размерът на колелата му. Информацията под "Размер" включва различни елементи: широчина, височина, диаметър, товар и скорост. Товарният и скоростният индекс осигуряват важни данни за постигане на възможно най-добри резултати.

Последен съвет за пътя

Ако не сте сигурни как да изберете зимни гуми за автомобила си, Michelin може да ви даде някои отговори. Групата предлага услуга за онлайн търсене, която ви позволява да въведете всички важни данни за автомобила си и изчислява кои зимни гуми са най-подходящи.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?