Как да си изплетеш шал, карайки колело

Как да си изплетеш шал, карайки колело

Как карането на велосипед може да доведе до изплитането на шал ще покаже кампания на доставчика на ток в Югоизточна България ЕВН тази събота в Стара Загора, а до края на февруари любопитната инсталация ще гостува и на Бургас и Пловдив, съобщиха от дружеството в сряда.

То иска да насочи вниманието на гражданите към ефективното използване на енергията

На 9 февруари всеки посетител на старозагорския мол "Галерия" ще може да се качи на фиксиран велосипед, свързан с плетачна машина, и въртейки педалите само за пет минути да изплете собствен шал, използвайки своята енергия.

Идеята е да се покаже как само с няколко завъртания на педалите се създава енергия, достатъчна за производството на реален продукт.

"Малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно", напомнят от ЕВН.

Инсталацията ще пътува в няколко големи града в Югоизточна България през февруари. След Стара Загора тя ще бъде разположена на 16 февруари в мол "Галерия", Бургас, а на 23 и 24 февруари ще е на разположение на желаещите да я изпробват съответно в мол "Пловдив Плаза" и в мол "Пловдив".

Споделяне

Още от Бизнес