Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Какво става в малките общини

1 коментар
Какво става в малките общини

В 4 общини на Пловдивска област има избран кмет на първи тур

При 100 процента обработени протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Пловдивска област има избрани кметове на първи тур в четири общини, сочат данните в ЦИК.

В община Кричим с 67,26 от гласовете печели досегашният кмет Атанас Калчев от Движение Нашият град. С 52,91 процента одобрение за втори мандат в община Раковски е преизбран кандидатът на ГЕРБ Павел Гуджеров.

В община Садово с убедителните 82,34 на сто от гласовете на поста кмет на общината остава Димитър Здравков от БСП за България. С 63,91 процента за втори мандат за кмет на община Стамболийски е преизбран и Георги Мараджиев, кандидат на ГЕРБ.

Известни са вече и балотажите в три от общините при 100 процента обработени протоколи на СИК. В община Хисаря на втори тур ще се състезават Пенка Ганева от ГЕРБ, която вчера събра 26,72 от гласовете на избирателите, а неин опонент ще бъде Ива Вълчева, кандидат на БСП за България, която има 25,69 процента одобрение. В Брезово кандидатът на ГЕРБ Христо Енков с гласовете на 46,57 на сто от гласувалите ще се изправи отново срещу Камен Калапанков от БСП за България, който има 36,62 процента одобрение.

Балотаж ще има и в община Перущица, където досегашният кмет Ради Минчев /"Демократична България - обединение"/ с 26,81 на сто подкрепа от избирателите ще се състезава с Мария Витанова-Вълканова от ГЕРБ, която е подкрепена от 30,59 процента от гласувалите вчера.

Бургас: Осем избрани, пет балотажа

В пет бургаски общини ще има балотаж. В останалите осем има избрани кметове, включително и кметът за община Бургас - Димитър Николов, който печели с 65,95 процента на база близо 74 процента обработени протоколи от изборната нощ.

Останалите избрани кметове в бургаските общини също печелят пореден мандат. Това са Иван Алексиев /ГЕРБ/ - община Поморие, Николай Димитров - община Несебър, Васил Едрев /ГЕРБ/ - община Айтос, Георги Лапчев /ГЕРБ/ - община Царево , Жельо Вардунски /ГЕРБ/ - община Камено, Исмаил Осман /ДПС / - община Руен и Илиян Янчев /ГЕРБ/ - община Малко Търново.

В общините Карнобат, Приморско, Созопол, Средец и Сунгурларе другата неделя ще се решава кой ще седне на кметския стол.

Хасково

Кметът на Димитровград от 2011 година насам Иво Димов /ГЕРБ/ печели трети пореден мандат. Това сочат окончателните данни от първия тур на вота и 100 процента обработени протоколи от СИК в ОИК, съобщиха от там. Димов събира 11 632 гласа, което е 54,52 процента от вота на избирателите. Опонентът му Стефан Димитров от местната коалиция "Заедно за промяна" остава с 4 927 гласа, или 23,09 процента. Трети е кандидатът на БСП за България Георги Стайков с 9,25 процента.

Димов стана седмият новоизбран на първи тур в Хасковска област кмет. В Харманли кандидатът на ГЕРБ Мария Киркова е събрала 56,90 процента от гласовете пред кандита на БСП за България Надежда Колева - Стойчева, която остава с 34,34 процента. В Ивайловград досегашният кмет от 2011 година Диана Овчарова /ГЕРБ/ събира 74,84 процента срещу 23, 11 процента на кандидата на БСП за България Йордан Араджиев.

В Любимец кметът също с два досегашни мандата от ГЕРБ Анастас Анастасов има 81,24 процента. Втори е претендентът на БСП за България Владимир Бамбалов с 16,82 процента. В Симеоновград кандидатът на ГЕРБ Милена Рангелова също печели с 60,53 процента пред кандидата на БСП за България Никола Георгиев, който остава втори с 36,28 процента.

ДПС взима мандат в Маджарово. Подкрепата за Ерджан Юсуф е 77,79 процента, а вторият Вълчан Тодоров от БСП за България остава с 13,93 процента. Трети мандат кмет от ДПС ще има и досегашният градоначалник на Минерални бани Мюмюн Искендер. Той има резултат на вота 82,05 процента. След него е Теодора Тодорова от ГЕРБ с 15,18 процента.

Стара Загора

Кандидатът за кмет на община Казанлък от ПП ГЕРБ Галина Стоянова печели изборите с 56 на сто при 99 на сто от обработените протоколи, информират от ОИК. За ПП ГЕРБ са гласували 30,62 на сто от казанлъчани.

На първи тур в община Казанлък кандидатите за кметове от управляващата партия печелят изборите в: с. Кънчево, с.Розово, с. Горно Черковище, с. Черганово и град Шипка. Кандидатите на ПП ГЕРБ за кмет на селата: Копринка, Овощник, Дунавци и Ясеново, и гр. Крън отиват на балотаж.

Благоевград: ГЕРБ губи Банско

В Благоевградско освен в областния град балотажи ще има в още две общини. В Гърмен при 91 на сто обработени протоколи най-много са гласовете за кандидата на ДПС Феим Иса - 29.83 на сто. Негов опонент тази неделя за кметското място ще е досегашният кмет на общината Минка Капитанова, подкрепена от 25.71 процента от гласувалите. Минка Капитанова е издигната за нов мандат от ПП Български демократичен център.

В Сандански на балотаж отиват досегашният кмет Кирил Котев от ПП ГЕРБ и кандидатът на ПП ВМРО - БНД Атанас Стоянов. Двамата имат съответно 36 процента и 30.52 процента при обработени 75 на сто от протоколите на СИК в ОИК.

При 60 процента обработени протоколи в Банско не се очаква балотаж. С 54.5 на сто от гласовете до момента печели независимият кандидат Иван Кадев, зад когото застана широка коалиция. Досегашният кмет Георги Икономов от ПП ГЕРБ е с 36.55 процента.

В останалите общини в областта още на първи тур печелят досегашните кметове. В две от общините - Сатовча и Симитли имаше само по един кандидат. В Сатовча досегашният кмет Арбен Мименов печели близо 89 на сто от гласувалите. Малко над 11 процента са отишли до урните и са посочили, че не подкрепят никого.

Кюстендилска област

Досегашният кмет на най-малката община в България - Трекляно, Радко Петрунов /БСП за България/ печели от първия тур с гласовете на 383 души, или 59,29 процента от избирателите. Това сочат резултатите при 100 процента обработени протоколи. Всички протоколи са обработени и в община Сапарева баня, където досегашния кмет Калин Гелев е спечелил доверието на 1 173 души /51,58 процента/.

Пети мандат при всички обработени протоколи получава и Георги Кабзималски от ГЕРБ в община Рила. Той има подкрепа от 885 души /64,69 на сто от гласувалите/. Пореден мандат има и Димитър Стаменков в община Невестино, издигнат от Инициативен комитет, получил гласовете на 760 души / 64,30 процента/.

Според окончателните резултати балотаж ще има в община Кочериново, между досегашния кмет Иван Минков от ПП ГЕРБ /48,50 процента/ и Станислав Горов - БСП за България /27,43 процента/. Балотаж ще има между досегашната кметица Елза Величкова от Партия на зелените /48,43 процента/ и Красимир Чаврагански от местна коалиция ЗС "Александър Стамболийски" /БДЦ, Земеделски съюз "Ал. Стамболийски"/- /23,83 процента/ в Бобов дол.

Все още не са обработени напълно резултатите от Дупница и Бобошево. Според обработени 35 процента от протоколите в Дупница преднина има досегашния кмет Методи Чимев (ГЕРБ) с 40,51 процента подкрепа. Втори с 33, 75 на сто от гласовете е Първан Дангов - БСП за България. Според 92 процента от обработените протоколи в Бобошево, досегашния кмет Крум Маринов от БСП за България има преднина с 41,61 процента. Втори е Стефан Тачев - Местна коалиция СДС /НФСБ, Обединена социалдемокрация, Воля/ с 29,62 процента.

Пазарджик

В шест от дванайсетте общини от Пазарджишка област досегашните кметове печелят местните избори на първи тур. Това показват данните от общинските избирателни комисии към 7.00 часа. Четирима от тях са от ГЕРБ, един от АБВ и един от ДПС.

В община Батак Петър Паунов от АБВ ще управлява за пети пореден мандат. Той печели вота с 54.06 процента.

Трети пореден мандат печелят Никола Белишки в Панагюрище с 68,17 на сто от гласовете на избирателите и Серьожа Лазаров в Лесичово - с близо 64 процента. В община Велинград Костадин Коев ще управлява за втори мандат с 59 на сто от гласовете, а в Септември - Марин Рачев, издигнат от местна коалиция с подкрепата на ГЕРБ, печели втория си мандат със 70,33 процента.

В община Сърница Неби Бозов от ДПС печели вота за втори управленски мандат на първи тур с 95 процента подкрепа.Той беше и единственият регистриран кандидат за кмет на общината.

Велико Търново

Освен в областния град в още шест от десетте общини във Великотърновска област са преизбрани досегашните кметове на първия тур на изборите, според данните от почти 100 процента обработени протоколи.

В Свищов досегашният кмет Генчо Генчев ще започне своя втори управленски мандат, като независим кандидат, с гласовете на 52, 30 процента от избирателите.

В Павликени инж. Емануил Манолов от "БСП за България" също категорично печели изборите с 60,64 процента доверие от избирателите и встъпва в трети управленски мандат.

Жителите на Елена са дали своята подкрепа за досегашния кмет Дилян Млъзев от ГЕРБ, който е получил 60,5 процента от гласовете.

В най-малката община от областта - Сухиндол, гласоподавателите са подкрепили Пламен Чернев, издигнат от инициативен комитет за четвърти управленски мандат с 63,74 процента от гласовете.

В Стражица Румен Павлов от "БСП за България" печели изборите на първия тур с 55,98 процента от гласовете на избирателите.

В Полски Тръмбеш Георги Чакъров от "БСП за България", който е кмет на общината без прекъсване от 2003 година, отново печели изборите на първия тур с доверие от 59,46 процента.

В три общини във Великотърновска област ще има балотажи.

В община Горна Оряховица досегашният кмет, издигнат от ГЕРБ Добромир Добрев, който е спечелил на първия тур на изборите 39,50 на сто от гласовете, отива на балотаж с Явор Божанков, издигнат от коалиция "БСП за България, АБВ, Движение 21", който е получил 31, 89 процента от гласовете на избирателите.

В Лясковец досегашният кмет Ивелина Гецова от ГЕРБ, получила 46,94 процента доверие, ще се изправи на втория тур срещу кандидата на ЗС "Александър Стамболийски" Васил Христов, получил 20,40 на сто от гласовете на избирателите.

В Златарица - общината с най-голяма избирателна активност в областта - над 60 процента, също ще има балотаж. Той ще е между досегашния кмет от ВМРО Пенчо Чанев и Михаил Ганев от "БСП за България". За Чанев са гласували 37,98 на сто от гласоподаватели, а за Ганев 30,99.

Търговище

В три от петте общини на област Търговище има избрани кметове на първи тур. И тримата са от ДПС. Това са Омуртаг, Антоново и Опака. В Попово ще има балотаж.

В община Омуртаг кметското място печели кандидатът на ДПС Ешреф Ешрефов. За него са гласували 7 256, или 65,53 на сто от имащите право на глас. Ешрефов ще ръководи общината за втори мандат. След него с 2 391 гласа /21,59 процента/ остава кандидатът на ГЕРБ Албет Бутрев.

В община Антоново кмет ще бъде Хайредин Мехмедов - издигнат от ДПС. Той печели 59,07 процента, като е подкрепен от 1872 избиратели. В малката община на първи тур са избрани и кметовете на кметствата, в които се провеждаше избор - Изворово, Стеврек и Трескавец. След него със 740 гласа е Румен Рафаилов, издигнат от Инициативен комитет.

В община Опака печели кандидатът на ДПС Мехидин Кадиров. Той е избран на кметския пост с 58,05 на сто от гласовете на избирателите. За него са гласували 2 008 души. Втори е кандидатът на ГЕРБ Сабри Ахмедов с 1 232 гласа /35,62 процента/.

В Попово кмет ще бъде избран на втори тур. На балотаж отиват досегашният кмет Людмил Веселинов, издигнат от Движение "Заедно за промяна", който е събрал 49,96 на сто от гласовете на избирателите и кандидатът на ГЕРБ Любомир Гущанов със 27,67 процента. Трети остава кандидатът на ДПС Танер Али с 1571 гласа.

Ловеч

Шест от осем общини в Ловешка област имат избран кмет на първи тур, сочат окончателните данни от Общинските избирателни комисии /ОИК/.

В общините Троян и Луковит трети мандат печелят съответно - Донка Михайлова от БСП за България и Иван Грънчаров от ГЕРБ. Дългогодишният кмет на община Летница Красимир Джонев е избран за шести път още на първи тур. Той се яви на изборите като независим кандидат. Гласоподавателите в община Угърчин гласуваха доверие на Станимир Петков от ГЕРБ за втори мандат.

Нови кметове ще имат общините Ябланица и Априлци. В Ябланица печели Найден Найденов от местна коалиция "Обединена социалдемокрация".

От първи тур за кмет на община Априлци е избран Тихомир Кукенски от ГЕРБ с 58,47 на сто от гладовете на избирателите. За Димитър Кокошаров, местна коалиция НФСБ /СДС, БДС, "Радикали", ДБГ/ своя вот са дали 22,52 процента, а за Деница Николова от БСП - 10,65 на сто. Мнозинство печели ГЕРБ и в общинския съвет, като за партията са гласували 53,55 на сто от гласоподавателите.

Балотаж ще има в Тетевен. За втори мандат ще се бори досегашния кмет Мадлена Бояджиева и предшественикът ѝ Милен Милев.

Перник

Освен в Перник балотаж ще има и във втория по големина град в областта – Радомир. Отново ще се изправят един срещу друг досегашният кмет Пламен Алексиев, за когото са гласували 42.16 процента от избирателите и Евдокия Асенова от "БСП за България", получила доверието на 20,30 на сто от упражнилите си правото на вот.

В останалите четири общини в региона - Трън, Брезник, Ковачевци и Земен кметове са избрани на първи тур.

Видин

В три общини от Видинска област досегашните кметове печелят местните изборите на първи тур. Това показват данните от общинските избирателни комисии. Двама от тях са от ГЕРБ, един от Местна коалиция Нова алтернатива (НОВА АЛТЕРНАТИВА и ВОЛЯ).

В община Бойница досегашният кмет Анета Генчева, издигната от ГЕРБ, ще управлява за четвърти пореден мандат. Тя беше и единственият кандидат издигнат за кмет на община Бойница, където спечели с резултат от 91,67 процента. Досегашният кмет на Ружинци - Александър Александров ГЕРБ ще управлява за втори мандат с резултат от 64,53 процента. Втори мандат ще управлява и кметът на община Грамада Милчо Башев. За първия си мандат той беше подкрепен от НФСБ, сега печели изборите като кандидат на Местна коалиция Нова алтернатива (НОВА АЛТЕРНАТИВА и ВОЛЯ).

В останалите осем общини от областта ще има балотаж.

Разград

Ахтер Велиев от ДПС е избран за четвърти мандат като кмет на община Завет. Според окончателните резултати той е получил доверието на 3 753 жители на общината, или 70,43 на сто от имащите право на вот, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Филиян Чолаков. За Сунай Караюсеин, издигнат от Земеделски народен съюз са гласували 19,33 на сто от избирателите. Кандидатът на ГЕРБ Младен Чакъров е подкрепен от 4,28 процента от избирателите. За Станислав Стоянов от БСП своя вот са дали 2,51 на сто от гласоподавателите в общината, а Цветалин Бонев от НФСБ е получил подкрепата на по-малко от един процент от избирателите.

В изборите за общински съветници най-много гласове има ДПС - 54,37 процента. За листата на Демократична България - Обединение са гласували 19,85 на сто, за Земеделски народен съюз - 19,44 на сто и за ГЕРБ - 4,79 процента от гласоподавателите.

Кметът на Лозница Севгин Шукри е преизбран за нов мандат. Той печели изборите с подкрепата на 58,12 на сто от гласовете на избирателите. Кандидатът на ГЕРБ Айдън Шабанов е получил подкрепата на 31,09 процента от избирателите. За Александър Калинов от Демократична България - Обединение са гласували 5,28 процента от избирателите, а Цветомир Савов от БСП е получил подкрепата на 3,68 на сто от гласоподавателите.

За листата на ДПС са гласували 53,76 процента, а листата на съветниците от ГЕРБ е подкрепена от 34,54 процента от избирателите. Листата на БСП е получила подкрепата на 4,99 на сто, а на Демократична България - Обединение - на 6,71 на сто от гласоподавателите.

Досегашният кмет Дауд Аляовлу спечели изборите за кмет на община Цар Калоян. Кандидатът на ДПС е получил доверието на 56,72 процента от гласоподавателите в общината. За кандидата на Земеделски народен съюз Ариф Арифов подкрепата са заявили 20,77 процента от избирателите. Кандидатът на БСП Найден Късов е получил подкрепата на 12,61 на сто от избирателите, а за кандидата на ГЕРБ Ангел Ангелов са гласували 6,15 на сто от избирателите.

В новия общински съвет ще има 13 съветници, като осем са от ДПС, по двама от Земеделски народен съюз и БСП, и един от ГЕРБ.

Кандидатите на ДПС и Земеделски народен съюз Алкин Неби и Денислав Белинов ще се явят на втори тур на изборите за кмет на община Кубрат. За досегашния кмет Неби са гласували 46,22 процента от избирателите, а за д-р Белинов своята подкрепа са дали 28,39 на сто от гласоподавателите. Кандидатът на местната коалиция НДПС Хюсеин Карасюлейман получава 8,27 на сто от гласовете. За кандидата на ГЕРБ Мариета Борисова са гласували 6,83 на сто, а за Мартин Обрешков от БСП своя вот са дали 5,16 на сто от избирателите.

Досегашният председател на общинския съвет в община Самуил Джевдет Азис спечели в изборната надпревара за кмет. Според окончателните резултати, обобщени от Общинската избирателна комисия, за кандидата на ДПС са гласували 63,75 на сто от избирателите. Втори е кандидатът на ГЕРБ Абтула Абтула, който получил подкрепата на 24,51 на сто от гласоподавателите, а трети - Бюлент Шефкъ от Демократична България - Обединение, за когото бюлетина са пуснали 10,18 процента от избирателите.

Кандидатите за общински съветници на ДПС печелят 65,56 процента от гласовете, за листата на ГЕРБ са гласували 26,24 на сто, а за Обединените демократи - 7,26 процента.

Габрово

Според 97,6 на сто от обработените в общинската избирателна комисия секционни протоколи, кметът на Севлиево ще бъде избран на балотаж. С най-висок изборен резултат е подкрепеният от партия ГЕРБ за трети мандат досегашен кмет Иван Иванов, спечелил 5405 гласа или 37,81 на сто при вчерашния местен вот. Втори по избирателна подкрепа е строителният предприемач Богомил Петков, излъчен като независим кандидат от инициативен комитет. За Петков са гласували 3084 севлиевци или 21,57 на сто.

Според 94,44 обработени в Общинската избирателна комисия секционни протоколи в община Дряново ще има балотаж за избор на кмет. На 3 ноември избирателите ще подкрепят или издигнатия от инициативен комитет досегашен кмет Мирослав Семов, или кандидата на местната левица Трифон Панчев. При вчерашния вот Семов е спечелил 1918 гласа или 46,05 на сто избирателна подкрепа, а резултатът на Панчев е 1599 гласа или 38,39 на сто. Това съобщиха от избирателната комисия.

Според 100 процента от обработените в Общинската избирателна комисия протоколи в община Трявна ще има балотаж за избор на кмет. На 3 ноември за вота на съгражданите си ще се състезават Силвия Кръстева от партия "ВМРО - Българско национално движение", за която са гласували 1285 души или 26,83 на сто и Мария Пенева от партия ГЕРБ, спечелила 945 гласа или 19,73 на сто избирателна подкрепа.

Добрич

В няколко общини в Добричка област - Шабла, Балчик и Генерал Тошево, досегашните кметове печелят подкрепата на избирателите.

Кандидатът на ГЕРБ Мариян Жечев остава на кметския пост в Шабла с 68.25 на сто от вота на избирателите при 100 на сто обработени протоколи. За неговия претендент от коалиция "БСП за България" Деян Димитров са гласували 19.75 на сто от избирателите, според данни на ОИК.

Досегашният кмет на Балчик Николай Ангелов е на път да спечели нов мандат с бюлетината на инициативен комитет. Той води с 54.16 на сто от вота на избирателите при 90.59 на сто обработени протоколи. Неговият единствен претендент - Атанас Атанасов от местната коалиция ВМРО /ГЕРБ, СДС/ взема 40.06 на сто от гласовете на избирателите.

В Генерал Тошево при 93.33 на сто обработени протоколи резултатът е в полза на досегашния кмет Валентин Димитров от коалиция "БСП за България", за когото са пуснали бюлетина 56.44 на сто от избирателите. Втори остава кандидатът на местната коалиция ПП "Никола Петков"/Земеделски народен съюз/ Коста Костов с 18.27 на сто от вота.

Досегашният председател на общинския съвет в Крушари Илхан Мюстеджеб спечели кметския пост с бюлетината на ДПС с 51.17 на сто от вота на избирателите, според окончателните резултати, обобщени от общинската избирателна комисия. Втори е кандидатът на ГЕРБ Борислав Балчев, за когото са гласували 38.25 на сто от избирателите.

В три общини в Добричка област - Каварна, Добричката и Тервел, ще има балотажи за кмет на 3 ноември.

В морския град надпреварата за кметския пост ще бъде между Йордан Стоянов, издигнат от ГЕРБ/СДС/, с 31.96 на сто подкрепа и кандидата на ВМРО-БНД Елена Балтаджиева с 23.76 на сто от вота, според 100 на сто обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

Спорът за кмет на Добричката община ще бъде между кандидата на коалиция "БСП за България" Соня Георгиева, спечелила 36.54 на сто от гласовете, и Ердинч Хаджиев от ДПС, за когото са пуснали бюлетина 31.28 на сто от избирателите, според окончателните резултати от първия тур.

Надпреварата в Тервел ще бъде между Симеон Симеонов от ГЕРБ с 39.65 на сто от вота и кандидата на ДПС Аксел Невзат Наз-Исмаилова с 32.46 на сто подкрепа на първия тур.

Сливен

Междинните резултати в област Сливен сочат победа на ГЕРБ във всички общини, като в Котел и Нова Загора - от първи тур. Това става ясно от публикуваните резултати на сайта на ЦИК.

В община Твърдица към 7 часа при обработени 100 процента протоколи кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Атанас Атанасов печели с 44.69 процента, като му предстои балотаж с Ваня Колева от БСП, която е получила 21.86 от гласовете. ГЕРБ е водеща сила в общинския съвет с 35.53 на сто, следвани от БСП с 21.05 процента и местна коалиция НФСБ с 15.47 на сто.

В община Котел при обработени към 6 часа 89.74 процента протоколи в OИК, кандидатът за кмет от партия ГЕРБ Коста Каранашев печели изборите от първи тур с 82.72 на сто пред опонента си БСП за България Георги Дедов, който е получил от 13.22 от гласовете. Партия ГЕРБ печели изборите за общински съветници с 67.78 процента, следвана от ДПС с 16.41 процента и БСП за България с 8.56 на сто.

В община Нова Загора данните към 6 часа при обработени 52.05 процента от протоколите в OИК, води кандидатът на ГЕРБ Николай Грозев със 61.99 процента от гласовете, следван от кандидата на БСП Румен Христов с 16 процента. ГЕРБ печели и изборите за общински съветници с 52.57 на сто.

Ямбол

Кандидатът за кмет на Елхово, издигнат от ГЕРБ, Петър Киров печели 53.13 на сто от подадените гласове при обработени 93 процента от изборните протоколи. Димитър Загоров от движение "Заедно за промяна" получава доверието на 25.02 на сто от избирателите. На трето място е кандидатът на "БСП за България" Стоянка Маджарова с 19.26 на сто.

В община Тунджа предстои балотаж между досегашния кмет Георги Ст. Георгиев, издигнат от коалиция "БСП за България", и кандидатът на ГЕРБ Атанас Славов. При напълно обработени протоколи Георгиев печели 48.83 от подадените гласове, а Христов - 27.68 на сто.

При 93 на сто обработени протоколи досегашният кмет на Стралджа Атанас Киров, издигнат от местна коалиция между Атака и АБВ, печели 58.92 на сто от подадените гласове. Втори е Йордан Койчев, издигнат от БСП за България, който получава 32.84 на сто от гласовете.

Кандидатът за кмет на Болярово Христо Христов, издигнат от БСП за България, печели седми пореден мандат със 74.65 на сто от подадените гласове при напълно обработени изборни протоколи. На второ място е кандидатът на ГЕРБ Петър Христов с 22.76 на сто от гласовете.

Монтана

Във втория по големина град в областта - Лом, кандидатът на ГЕРБ д-р Георги Гаврилов получава 60,42 на сто при обработени 91,67 на сто от протоколите на СИК. На второ място е кандидатът на БСП Десислава Александрова - 27,94 на сто. Почти сигурно д-р Гаврилов е новият кмет на Лом.

В Берковица кандидатът на ГЕРБ и бивш кмет от мандат 2011-2015 година Димитранка Каменова получава 49,90 на сто от гласовете при обработени 98,89 на сто от протоколите на СИК в общината. Втори е настоящият кмет Милчо Доцов от местна коалиция "Обединена социалдемокрация" с 26,49 на сто. Очаква се в близките часове да стане ясно дали в Берковица ще има балотаж или не.

Кандидатът на ГЕРБ и настоящ кмет Наташа Михайлова печели трети мандат в община Брусарци, като събира 66,50 на сто от гласовете на първия тур.

С 77,35 на сто от гласовете убедителен втори мандат в Чипровци печели кандидатът на ГЕРБ Пламен Петков.

В община Якимово четвърти мандат печели Георги Георгиев от ГЕРБ, който получава 68,87 на сто.

Настоящият кмет на Вълчедръм Иван Барзин печели шести пореден мандат в общината като събира 64,35 на сто от гласовете на първия тур. Барзин е издигнат от земеделски съюз "Александър Стамболийски" и подкрепен от ГЕРБ, БСП и други партии.

Кандидатът на ГЕРБ Нина Петкова печели първия си кметски мандат в община Георги Дамяново с 53,82 на сто подкрепа на първия тур. Досега Петкова беше зам.-областен управител на Монтана.

В община Бойчиновци след първия тур води настоящият кмет Светлин Сретениев, който досега спечели два мандата като кандидат на ГЕРБ, а сега е издигнат от партия Българска нова демокрация. Сретениев събира подкрепа от 38,21 на сто на първия тур, а на второ място е кандидатът на ГЕРБ Мария Димитрова с 26,75 на сто. В общината предстои балотаж следващата неделя.

В община Медковец ще има блотаж между кандидата на Движение 21 Евгени Антонов и настоящия кмет Венцислав Куткудейски. Вчера Антонов е получил 46,01 на сто от гласовете, а Куткудейски - 41,51 на сто. Венцислав Куткудейски управлява община Медковец от 1991 година и е кандидат за осми пореден мандат.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.  1. boriana
    #1

    С малки изключение навсякъде печели корпоративния вот.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.