Калчев и главният секретар на МС си поделят контрола върху администрацията

Отговорностите на министъра на държавната администрация и на министъра без портфейл разпредели правителството на днешното си заседание.

Освен за борбата с бедствията и авариите, Неджет Моллов ще отговаря за държавната политика по етническите и демографските въпроси и за българите в чужбина. Сред ангажиментите на министъра без портфейл попадат още хуманитарните помощи, бежанските въпроси и временно, до създаването на министерство, проблемите на физическото възпитание, спорта и туризма.

Министърът на държавната администрация и бъдещият главен секретар на Министерския съвет ще си поделят отговорностите, свързани с администрацията, международното сътрудничество на Министерски съвет и контактите с неправителствени организации.

Министър Калчев съобщи, че до следващото заседание ще бъде готова и работната програма за управление на правителството, върху която се труди екипът на Николай Василев. На извънредното закрито заседание на министрите на 31 юли, на което отсъстваше премиерът Симеон Сакскобургготски, беше решено Василев да ръководи работата по управленската програма на новото правителство. Тогава вицепремиерът прогнозира, че програмата ще е готова до края на тази седмица.

Споделяне

Още от България

Как смятате да прекарате Коледа и Нова година?