Календарът на Путин разкрива месеци на самота

Календарът на Путин разкрива месеци на самота

Президентът Владимир Путин има вид на изолиран човек на снимките в календара за 2021 г., на които е заснет предимно сам и единствената му компания са българското овчарско куче и близкия до Кремъл моторист от "Нощни вълци", пише британският в. "Таймс".

Макар че фирмата, която издава ежегодния лъскав календар с фотографии на Путин, отрича да се консултира с Кремъл за избора на снимките, изображенията на самотния Путин отразяват година, в която той рядко се появява публично.

За разлика от миналогодишния календар, представящ фотографии на 67-годишния Путин да позира със световни лидери, включително президентите Доналд Тръп и Си Цзипин, единственият чуждестранен лидер в тазгодишния календар е президентът Макрон, който стои с гръб към камерата, отбелязва "Таймс".

Снимката, запечатала Путин в Крим с Александър Залдостанов, лидер на рокерския клуб "Нощни вълци", е направена миналата година.

На друга снимка Путин разпуска в сибирско село на рождения си ден през октомври.

За разлика от миналата година, в сегашния календар няма снимка на Путин, на която той да е гол до кръста.

Календарите на Путин традиционно са популярни сред държавните чиновници и жени, на които импонира имиджът на "силен и решителен мъж", коментира източник от бранша. Освен това е известно, че календарите са купувани от привържениците на опозицията, за да ги окарикатуряват.

Публикуването на календара тази година идва след оповестените през юли социологически данни на независимия център "Левада", според които доверие към Путин декларира едва всеки четвърти руснак. Според друго проучване на "Левада", всеки трети руснак вече не вярва на обещанията на Путин за стабилност, които бяха основния фактор на предишната му по-висока популярност.

Новият календар излиза на пазара този месец на цена 300 рубли (3.36 евро).

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?