Календарчета с лика на Бербатов, агитиращи за ДПС, ядосаха футболиста

Календарчета с лика на Бербатов, агитиращи за ДПС, ядосаха футболиста

Календарчета с образа на Димитър Бербатов и намек за политическа агитация се разпространяват в Свиленград от няколко дни, съобщи Нова телевизия във вторник. За агитацията са сигнализирали зрители на телевизията, които са изпратили и снимка на рекламните материали. На календарчето е изписан номер 29, който е на ДПС.

От партията са заявили, че знаят за това, но нямат нищо общо.

Според зрителите, изпратили сигнала, това календарче се разпространява от няколко дни в ресторанти и пощенски кутии в Свиленград. На него редом до снимката на Димитър Бербатов е датата на европейския вот и зачертан номер 29. Твърди се, че календарчетата са печатани в книжарница, чийто собственик отрича да ги е виждал.

Оказа се, че автор на календарчетата е свиленградчанин, който се занимава с реклама и пиар, е научила Нова ТВ. Той обяснил, че искал да си направи шега, а номер 29 бил броят на мачовете, изиграни от Бербатов в Манчестър Юнайтед.

Самият Бербатов не скри, че е ядосан от използването на името и снимката му за предизборни цели.

"Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек", написа Бербатов във Фейсбук.

"Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това", добави той.

"Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за "Монако". Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал", написа още футболистът.

"Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие", завърши той.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?