Калфин обяви, че се работи за трайно вдигане на заплатите на социалните работници

Ивайло Калфин, сн. БГНЕС

Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници, обяви в Търговище министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин и конкретизира, че става въпрос за повишение на доходите на всички, които работят в тази сфера.

Калфин посети Дневния център за възрастни хора, където въпросът за заплатите на ангажираните в системата бе повдигнат от потребителите на услугата.

По думите му в социалната сфера има хора с висока квалификация, с дълъг трудов стаж, които получават под минималната заплата, и това не е нормално. "Въпросът не може да се реши със съкращения в системата. Това е тип услуга, която изисква хора и човешки контакт. Моята битка е това да се случи от следващата година и да бъде трайно, а не еднократен бонус", каза Калфин.

Според него няма да се допусне хаос заради предекларирането на доходите на родителите по отношение на социалните помощи за деца. "Трябва да успокоя всички граждани, че никой няма да загуби средствата. Ще създадем такава организация, че да се избегнат струпвания на много хора и всеки да си подаде документите", посочи министърът и уточни, че такава възможност ще бъде дадена още преди нова Нова година.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?