Камелия Тодорова празнува рожден ден с Джаз ФМ

Камелия Тодорова празнува рожден ден с Джаз ФМ

Първата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще отпразнува рождения си ден в студиото на Джаз ФМ радио на 21 януари, съобщиха от радиото. Слушателите ще могат да чуят неизлъчвани до момента нейни концертни изпълнения, включително от началото на 1980-те с оркестъра на легендарния Стан Гец от фестивала в Бомбай, когато тя суингира и импровизира върху “You Are The Sunshine Of My Life” на Стиви Уондър.

Камелия Тодорова ще представи живото изпълнение на песента, с която печели Голямата награда на джаз фестивала в Дрезден, както и два свои записа на хитове на ФСБ, с които се явява на конкурса за вокалисти в Клагенфурт, Австрия, през 1982 г. Ще прозвучат и нейни записи като вокалист на диксиленда на Светозар Русинов. В студиото на Джаз ФМ с певицата ще разговаря Светослав Николов в предаването “Джаз ден” след 10,30 ч.

Ден по-късно певицата ще отпътува за Виена, където на 23 януари ще пее в култовия джаз клуб “Porgy & Bess”, заедно с Антони Дончев, Георги Дончев и Димитър Семов. Като специални гости в събитието ще се включат емблематичните за австрийската джаз сцена Александър Владигеров и Божидар Сотиров.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?