Камерън не се отказва от обидните си коментари за изказванията на Тръмп

Камерън не се отказва от обидните си коментари за изказванията на Тръмп

Британският премиер Дейвид Камерън продължава да държи на думите си, че предложението на Доналд Тръмп да бъде забранено на мюсюлманите да влизат в САЩ поражда разделение, че е "глупаво и погрешно". Това заяви говорител на министър-председателя на Обединеното кралство, цитиран от Ройтерс.

"Премиерът изложи много ясно мнението си за изказването на Доналд Тръмп. Той не е съгласен с него", каза говорителят.

"Той продължава да смята, че (предложението) да не се позволява на мюсюлманите да влизат в САЩ поражда разделение, глупаво е и е погрешно. Държи на думите си."

На въпрос кого би предпочел Камерън за следващ президент на САЩ говорителят отговори, че не коментира избори в друга страна. Все пак посочи, че британският ръководител е дал ясно да се разбере, че би работил с всеки, който ги спечели.

Камерън "държи да се запазят специалните отношения" между Великобритания и САЩ, заяви говорителят.

Той каза още, че към момента не е планирана никаква среща или телефонен разговор между Камерън и кандидата на републиканците, но ако има предложение в тази посока, премиерът ще го разгледа.

В отговор на въпрос за изразените от британския министър-председател критики Тръмп каза, че при подобни изказвания е малко вероятно да има добри отношения с премиера на Обединеното кралство.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят