Камерън се пошегува – Путин искал лидерите на Г-8 да са голи до кръста и качени на кон

Путин е сниман гол до кръста на редица PR фотографии.

Британският премиер Дейвид Камерън се пошегува, че на неотдавнашната среща на Г-8 руският президент Владимир Путин е поискал дрес -код за лидерите "голи до кръста и качени на кон".

Камерън, който бе домакин на форума на Г-8 в Северна Ирландия, пусна този майтап във вторник по време на бизнес вечеря в Лондон, съобщи "Хъфинтън пост". Говорейки за прочутата снимка на Путин, заснет гол до кръста в снега, Камерън самоиронизира собствения си дрес-код на срещата на Г-8, на която бе фотографиран без вратовръзка.

Зная, че някои от вас мислят, че съм бил облечен малко немарливо – трябваше да се носи вратовръзка. Но не знаете какво се случи зад кулисите. Владимир Путин искаше дрес-кодът да е "голи до кръста и качени на кон", заяви британският премиер. Дълго се препирах с него, докато не се съгласи на елегантен неофициален стил (smart-casual), допълни той.

Шегата предизвика смях сред присъстващите в "Роял Албърт хол" около 1000 бизнес лидери.

Министър - председателят подобри настроението на гостите и след като заговори с американски акцент, припомняйки случай в Ню Йорк. Камерън каза, че никой нямал представа кой е той, докато не се появил един човек и не възкликнал: "Ей! Камерън! Въпросите към министър-председателя – ние харесваме вашето шоу!".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят