Камерън: Следващата имигрантска вълна няма да е като полската

Британският премиер Дейвид Камерън опита да успокои избирателите, като заяви, че броят на българските и румънските имигранти, които ще пристигнат във Великобритания идната година, изобщо няма да прилича на притока от поляци преди около десет години, съобщава британският в. "Дейли Телеграф", цитиран от БГНЕС.

Премиерът говори в момент на нарастващо безпокойство на Острова заради броя на имигрантите от България и Румъния, които се готвят да пристигнат в идните години.

 "Когато дадена страна се присъедини към ЕС, може да се въведе преходен контрол. Може да се каже на тази страни: "Не всички могат да дойдат през първите седем години". Предишното правителство, когато Полша и други страни се присъединиха към ЕС, не въведе подобен контрол. И тъй като други страни го направиха, имахме огромно количество хора от Полша и другите страни. Този път, тъй като беше въведен преходен контрол, не отменяме сами ограниченията за Румъния и България, това се случва в цяла Европа. Така че не смятам, че ще имаме положение като това с поляците", заяви Камерън при посещение в град Съмърсет.

Неправителствената организация Мигрейшън Уоч съобщи по-рано тази година, че 50 000 румънци и българи ще пристигат във Великобритания всяка година.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?