Камери са засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина

Камери са засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина

Установено е лице, което отговаря по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина, каза пред журналисти във вторник вътрешният министър Румяна Бъчварова. Въпросното лице е засечено на няколко от камерите, но все още не е идентифицирано. Образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек, поясни Бъчварова.

"Работи се най-активно по записа от видеокамерите”, каза министърът.

"Не може да се каже все още какъв е той. Отговаря на профила, засечен от камерите и разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота”, допълни тя.

Точно преди седмица 16-годишният Георги Игнатов беше прободен смъртоносно посред бял ден в Борисовата градина, само на 50 м от оживена улица. Тялото му беше намерено на пейка в парка от приятелката му Лора, която преди това е получила обаждане от него, че е намушкан с нож.

Този казус е сложен и за съжаление е с много висока обществена значимост, опасност и по него се работи отговорно, коментира Бъчварова.

Георги е познавал убиеца си, допуснал го е фатално близко.

Първоначално разследващите работиха по версия убийство с личен мотив – от ревност. В последствие Бъчварова заяви, че тази възможност е изключена и се работи само по предположение за сблъсък между привърженици на различни футболни отбори. В края на миналата седмица обаче вътрешният министър съобщи, че разследващите са се съсредоточили върху няколко, а не само върху една версия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?