Камион разля осем тона масло в централната част на София

Сн. БГНЕС

Камион разля осем тона масло на пътното платно по част от централните столични булеварди и улици. Камионът е бил натоварен с варели, а маслото е изтичало от тях, докато той се е движел по улиците "Резбарска", "Първа българска армия", през кръстовището на Сточна гара и по бул. "Данаил Николаев". Разливът е станал през нощта, а заради него движението по залетите с масло пътни артерии беше спряно временно.

По-късно то беше пуснато, но част от лентите останаха затворени и това затрудни движението сутринта.

"Тази нощ беше затворено движението по ул. "Резбарска", Сточна гара и бул. "Данаил Николаев". През нощта се работеше по отстраняване на проблема. Районът е опесъчен. Когато е възможно, ще започне и почистване на маслото, което не е опасно за здравето на хората. Въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, тъй като районът е хлъзгав. На шофьора на камиона ще бъде съставен акт", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

От общината обясниха по-късно, че пътните платна се обработват с мраморно брашно и пясък. След 22.00 часа улиците трябва да бъдат измити. Ще се вземат и проби от асфалта, за да се види дали не е повреден от маслото.

Общината вероятно ще поиска от виновника за разлива да покрие разходите за почистването му. Шофьорът на камиона, превозвал маслото, е задържан. Фандъкова пък обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата.

Споделяне

Още от България