Камиони блокираха Дунав мост ІІ

Камиони блокираха Дунав мост ІІ

Камиони блокираха преминаването на всички превозни средства по Дунав мост ІІ между Видин и Калафат за около час и половина следобед, съобщи Камара на автомобилните превозвачи в България.

Действията на шофьорите са провокирани от факта, че са принудени да чакат на километрични опашки в посока изход от България. Шофьорите изчакват около 12 часа за преминаване през граничния пункт.

Напрегната е и обстановката и на ГКПП "Оряхово".

Камара на автомобилните превозвачи в България съобщи, че на място работи само една от платформите на ферибота за обслужване на тежкотоварни превозни средства над 12 тона.

Всичко това се случва по-малко от месец след срещата, която проведе браншовата организация на ГКПП "Видин - Калафат" съвместно Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Агенция "Митници“, Гранична полиция и представители на румънските власти.

На срещата те получиха уверение за съкращаване на времето за преминаване, намаляване опашките от тежкотоварни автомобили и повишаване ефективността на граничните пунктове в страната.

Резултатите от тази среща днес са на лице - километрични опашки и блокиране на един от най-важните гранично контролно-пропускателни пунктове в страната, посочват от Камарата на автомобилните превозвачи.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?