Камиони извозват имущество от московска вила, използвана от американското посолство в Русия

Камиони извозват имущество от московска вила, използвана от американското посолство в Русия

Автоколона от няколко камиона напусна територията около вилата на американското посолство в московския лесопарк Серебряний бор, съобщи от мястото на събитията кореспондент на ТАСС.

Придружени от микробус, камионите откараха от имота мебели и различни товари в кашони. Колите бяха товарени няколко часа, от ранна утрин, посочва кореспондентът.

Достъпът на дипломати и технически персонал от американската дипломатическа мисия до територията около тази вила и до използваните досега от посолството складове на ул. "Дорожная" в Москва спира днес по пладне местно (и българско) време.

Руската федерация заяви, че взема ответни мерки, след като Конгресът на САЩ гласува миналата седмица нови санкции срещу нея. Освен забраната за използване на складовете и дипломатическата вила Москва разпореди персоналът на американските мисии в Русия да бъде съкратен до 455 души - колкото според федерацията са общо оставащите руски дипломати в САЩ.

През декември администрацията на Обама обяви за персони нон грата 35 служители от руските мисии във Вашингтон и Сан Франциско, и затвори две руски дипломатически вили в щатите Ню Йорк и Мериленд.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?