Кампанията за местните избори на ДБГ ще е срещу феодалния модел

Димитър Делчев

Да затвърди присъствието си в местната власт и да го разшири, противопоставяйки се на феодалния модел на управление, се постави за цел "Движение България на гражданите" (ДБГ), което в неделя обяви старт на кампанията си за изборите за кметове и общински съвет догодина.

От партията съобщиха, че вече изграждат предизборен щаб и стратегия за столицата София, чиито проблеми се задълбочавали при управлението на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски припомни на среща на ръководството на партията със софийските структури в неделя, че в момента имат около 140 общински съветници в цялата страна и около половин милион българи живеят в общини и райони, управлявани от свързани с партията кметове или общински съветници на Плевен, Добрич, Монтана,  район Оборище в София, Априлци и други.

Целта ни на следващите местни избори е не просто да затвърдим присъствието си в местната власт, но и да го увеличим. Ще се противопоставим на феодалния модел на управление, закани се председателят на ДБГ Димитър Делчев.

Постоянните изменения на общия устройствен план на София създават множество проблеми, допълни Филип Симеонов, общински председател на столичния район "Изгрев", циитрано т пресцентъра на партията. "София се гради без визия, презастроява се, а все още на много места няма канализация. Това е недопустимо", смята той.

От обособяването и разширяването на "сини и зелени зони“ печели само Центърът за градска мобилност, но не и гражданите, допълва Областният председател на 25 МИР Пеню Пенев. по думите му има технология, която не струва много пари, но осигурява възможност за паркиране на повече автомобили и ще облекчи ситуацията,

Като друг проблем на столицата партията посочва случващото се на Витоша, което според Виолета Донева, член на ИС на ДБГ, води до загуба на ценене ресурс за развитие на туризма около София.

Не се работи за по-добра градска среда извън големите проекти на общината и даде пример с множество спортни площадки в града, които са занемарени, децата няма къде да спортуват и управата на столицата не се интересува, смята друг акцент на предизборната кампания .Денислав Генчев, областен координатор на 24 МИР.

Според Антоанета Георгиева, председател на столичния район "Студентски", трябва да де наблегне на електронизацията на библиотеките, за да се използва техният ресурс - създаване на каталози, онлайн издаване на карти, заявки за книги.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?