Кампанията за местните избори в Унгария в неделя е "необикновено мръсна"

Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на премиера Виктор Орбан

Кампанията преди общинските избори в Унгария в неделя бе белязана от поредица възмутителни събития, включително видеоклипове с кандидати, заснети тайно да правят секс или използващи наркотици, предаде Асошиейтед прес.

"Ние сме в необикновено мръсна кампания", каза тази седмица на пресконференция Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на премиера Виктор Орбан. По думите му огласяването на сексуалните видеоклипове е "най-ниската точка на унгарския политически живот".

На Гуяш бяха зададени много въпроси относно тайно заснетото видео на изтъкнатия бивш спортист Жолт Дюлай, на което се вижда как прави секс на яхта, вероятно с проститутка. Дюлай е кандидат за нов мандат като кмет на град Дьор от листата на партията на Орбан "Фидес".

На друго изтекло сексвидео е заснет опозиционният политик Тамаш Витингхоф, кмет на град Будаерш близо до столицата. И двамата уличени са поднесли извинения на семействата си, но нямат намерение да снемат кандидатурите си.

Наблюдатели отбелязват, че за Унгария е новост личният живот на политиците да се смесва с предизборната кампания по такъв начин.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа