Канадската полиция предяви на сомалийски бежанец обвинения за нападението в Едмънтън

Канадската полиция предяви на сомалийски бежанец обвинения за нападението в Едмънтън

Канадската полиция предяви на сомалийски бежанец пет обвинения в опит за убийство, след като съобщи, че той е нападнал с нож полицейски офицер и е блъснал с кола няколко пешеходци в Едмънтън, в провинция Алберта в събота вечерта, предаде Ройтерс.

Заподозреният е мъж на 30 години, чието име полицията не разкри, но според канадски медии той е Абдулахи Хасан Шариф. Бил е разследван преди две години за разпространение на екстремистка идеология, но тогава е било преценено, че не представлява заплаха, уточни полицията.

В събота вечерта той блъсна с кола "Шевролет Малибу" и вдигна във въздуха полицейски офицер близо до футболен стадион. След това нападателят излезе от колата, нанесе му няколко удара с нож и избяга. Полицията го спря за проверка и установи, че той е собственикът на колата. Той отново избяга и бе арестуван след преследване, при което блъсна четирима пешеходци. В колата бе намерено знаме на Ислямска държава, каза началникът на полицията в Едмънтън. "Доколкото ни е известно, той е бил самотен вълк. Засега няма причина за паника или тревога", уточни полицията.

Нападнатият полицай, който бе ранен с нож в главата и лицето, бе изписан от болницата вчера заедно с двама от пешеходците, а другите двама остават на лечение, добавя Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?