Канадски милиардер ще води шоу от космоса

Канадският милиардер Ги Лалиберте, който е собственик на известния "Сирк дьо солей" има намерение на 9 октомври да води двучасово шоу на живо от Международната космическа станция /МКС/, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Лалиберте ще излети с руски космически кораб "Союз" на 30 септември. Той e седмият космически турист в историята на космонавтиката. Полетът и престоят на Лалиберте на МКС струват 35 милиона долара.

На интернет конференция от Москва той обявил, че на 9 октомври ще води на живо шоу, в което ще се включат последователно студия в Лондон, Париж, Ню Йорк, Монреал, Москва, Йоханесбург, Мумбай, Маракеш, Сидни, Токио, Мексико, Рио де Жанейро, Санта Моника /Калифорния/ и Тампа /Флорида/.

В шоуто ще участват бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, ирландската рок група Ю2, рок-музикантът Питър Гейбриъл и др. Идеята на Лалиберте е да насочи вниманието на света върху ценността на чистата вода.

Цялото шоу ще се координира от екологичната фондация на Лалиберте "Една капка".

Бивш уличен цирков артист, Ги Лалиберте натрупва огромното си богатство след като успя да превърне "Сирк дьо Солей" в световно известна и изключително популярна институция в сферата на развлеченията. Лалиберте е собственик на 95 на сто от акциите на цирковата компания, която през 2009 г. навърши 25 години от създаването си.

Споделяне

Още от Свят